Modele de unghii stiletto

Unghiile stiletto se poartă din ce în ce mai mult. Apărute pentru prima oară în anii 50 şi 60, unghiile stiletto au revenit în forţă în ultimii ani, tot mai multe vedete, precum Rihanna, Lady Gaga, Fergie etc, fiind văzute purtând acest model. Tot mai multe femei adoptă acest trend de manichiură îndrăzneţ. Unghiile stiletto pot fi considerate într-adevăr îndrăzneţe sau periculoase. Sau ambele. Probabil de aceea sunt atât de populare.

unghii-stilettoUnghiile stiletto au o formă ovală, însă la vârf sunt mai mult ascuţite decât rotunde. De obicei sunt foarte lungi. Fiind atât de lungi, în cele mai multe cazuri sunt unghii false, cărora li se dă această formă. Unghiile stiletto dau un aspect “cool”, de femeie fatală, însă pot fi şi periculoase. Mare atenţie atunci când ai astfel de unghii! Te poţi accidenta, atât pe tine, cât şi pe cei din jur. Cu toate acestea, femeile par să adore acest trend.

Fiind în general lungi, avantajul unghiilor stiletto este faptul că pe acestea se pot face o varietate de modele. Totul este posibil. Orice idee de model pe care ai avea-o poate deveni realitate. Există foarte multe posibilităţi, trebuie însă să ştii şi cum să recreezi aceste modele. Aşa cum am mai menţionat, unghiile stiletto sunt aproape întotdeauna false. Cel mai simplu mod de a ţi le face este să te duci la un salon şi să te laşi pe mâna unui specialist. Aceştia ştiu ce fac şi o să poată să îţi creeze modelul dorit, dacă le explicit ceea ce vrei.

Cealaltă opţiune e să ţi le faci chiar tu. În acest caz, o să ai nevoie de o trusă de unghii false, deja în formă ovală. Poţi apoi să le pileşti în forma şi lungimea pe care o doreşti, fie mai ascuţite sau mai rotunde. Nu uita însă că unghiile stiletto trebuie să aibă un vârf. Lipeşte apoi unghiile şi asigură-te că acestea se potrivesc şi arată bine. Apoi pune-ţi imaginaţia la contribuiţie şi începe să desenezi.

În cele ce urmează, o să îţi prezentăm câteva modele de unghii stiletto, care cu siguranţă te vor inspira atunci când vei avea următoarea programare la manichiură sau când vei dori să îţi faci unghiile chiar tu.

Unghii simple

Poţi alege unghii fără un model desenat. Lungimea şi forma unghiilor stiletto vor accentua culoarea aleasă, iar unghiile tale vor arăta impecabil. Unghiile stiletto sunt spectaculoase în sine, aşa că nu vei da greş nici cu o culoare nude, simplă.

Baza cu o culoare diferită

Încearcă unghiile stiletto negre, iar apoi pictează baza unghiei cu o altă culoare. Pata de culoare va ieşi în evidenţă, bineînţeles, şi în funcţie de culoarea pe care o alegi, de exemplu roşul aprins.

Mai multe modele la o singură mână

De vreme ce încerci un model îndrăzneţ precum unghiile stiletto, de ce să nu mergi până la capăt? Îţi poţi face un alt model pe fiecare unghie, dar asigură-te că acestea se potrivesc într-un fel, fie prin alegerea aceloraşi culori sau teme.

Vârfuri care ies în evidenţă

Vârfurile aurii sau argintii sunt o variantă “fun”.

French reinterpretat

Crează un alt fel de manichiură franţuzească prin alungirea liniilor de la extremităţile unghiei. Acest model este cunoscut drept unghii semilună.

Unghii contrastante

Alege una sau două unghii de la fiecare mână, fie inelarul sau degetul din mijloc şi fă un model doar pe acestea.

Modele cu linii

Poţi folosi liniile într-o varietate de modele. Desenează două linii diagonale subţiri pe fiecare unghie sau desenează linii la întâmplare şi umple spaţiile dintre ele cu diferite culori, pentru a crea un model mai complex.

Modele florale

Modelele florale sunt şi ele foarte populare şi feminine. Optează pentru o ojă în culori vesele, precum rozul şi desenează apoi pe unghie câteva floricele.

Unghii de sezon

Încearcă o temă specifică sezonului. Spre exemplu, de Crăciun poţi opta pentru o manechiură în ton cu sărbătoarea. Aceasta se vede foarte bine pe unghiile stiletto. Poţi folosi acril pentru a recrea textura puloverului tricotat şi o pensula subţire de nail art pentru reproducea fidelă a detaliilor. Dacă nu ai însă talent la desenat, poţi folosi şi un un abţibild de unghii.

Unghii 3D

Fă-ţi unghiile 3D! Există o mulţime de stickere şi accesorii ce pot fi lipite pentru a te asigura să unghiile tale vor întoarce toate capetele.

Unghii ombre

Poţi pune în valoare unghiile stiletto prin crearea unui Ombre subtil. Foloseşte un bureţel cosmetic pentru a face trecerea de la nude-ul cu accente de roz de la bază, la vârfurile albe.

French accesorizat

Modelul french se potriveşte pe orice fel de unghie, cu atât mai mult pe cele stiletto, pe care le scoate în evidenţă. Dacă vrei să adaugi un mic accent, poţi opta pentru câteva pietricele pe care să le lipeşti pe unghia degetului inelar.

Manichiura geometrică

Îţi poţi desena pe unghii forme geometrice, pe care să le colorezi apoi în culori deschise, folosind capătul mic al instrumentului de punctare.

Aspect de dantelă

Pentru a crea o textură dantelată pe unghii, foloseşte o pensula subţire de nail art.

Semiluna

Cu ajutorul unui şablon pentru manichiura franţuzească sau cu o pensulă de nail art, fă-ţi o semilună pe care să o colorezi apoi în altă culoare faţă de baza de unghiei. Spre exemplu, dacă vrei să ai “unghii de pisică” atunci dă-ţi unghiile stiletto cu ojă nude, iar vârfurile conturează-ţi-le cu negru. Un model simplu, dar de efect.

Ojă oglindă

Anul acesta se poartă oja ce dă un efect de oglindă, un astfel de model fiind spectaculos. Starurile de la Hollywood sunt cele care au dat startul acestui trend, prima fiind faimosul model Gigi Hadid, care a purtat o manichiură impecabilă la Gala Met de anul trecut. Optează pentru culori metalice, care arată spectaculos, futuristic am putea spune.

Mat şi metalic

Iată o combinaţie ingenioasă: oja oglindă si oja mată. Poţi folosi la fel de bine şi o ojă normală, ce va părea mai mată prin comparaţie cu cea oglindă.

Unghii regale

Poţi opta pentru culoarea violet, în diferite nuanţe, pe care să o aplici unghiilor tale. Violetul este considerat o culoare regală, aşadar scoate în evidenţă regina din tine, folosind un model de unghii stiletto în această culoare.

Modele cu gri

Culoarea gri este şi ea una potrivită pentru unghiile stiletto. O poţi folosi în diferite modele. Spre exemplu, o poţi combina cu o culoare puternică, închisă, precum violetul, pentru a crea un model cu adevărat spectaculos.

Alb şi auriu

Un alt model reuşit pentru unghiile stiletto ar fi combinaţia dintre alb şi auriu. Alge pentru unghiile tale culoarea alb, adăungând apoi câteva linii orizonatle aurii drept accent.

Modele cu sclipici

De asemenea, poţi folosi oja cu sclipici. Unghiile tale vor arăta de parcă ai introdus mâinile într-un vas cu sclipici, iar tu vei fi ca o prinţesă din poveşti.

Auriu şi mov

Auriul se potriveşte de asemenea cu movul. Există o multitudine de modele în care poţi folosi aceste culori.

Culori îndrăzneţe

Dacă vrei să ieşi în evidenţă, optează pentru culoarea galbenă pentru unghiile tale stiletto. Cu siguranţă vei întoarce toate capetele.

Baze estompate

Pe unghiile stiletto te poţi juca cu culorile şi efectele. Există un trend de a face ca nuanţa de pe unghii să fie mai estompată spre vârfuri, însă dacă vrei ceva diferit, îl poţi reintrepreta astfel încât culoarea să se estompeze spre baza unghiei.

Inelar evidenţiat

Dacă nu îţi plac culorile îndrăzneţe, însă vrei ca unghiile tale stiletto să iasă în evidenţă, optează pentru o culoare nude, iar pe degetul inelar adaugă câteva pietre negre. Acestea vor ieşi cu siguranţă în evidenţă pe fundalul nud, iar unghiile nu vor fi astfel banale, ci originale.

Puncte roşii

O altă combinaţie de culori pentru unghiile tale stiletto ar putea fi albul şi roşul. Pentru un plus de culoare, pe unghiile albe desenează câteva puncte roşii.

Negru şi pastel

Dacă unghiile negre ţi se par prea dramatice şi serioase, poţi adăuga o notă veselă prin desenarea unor forme în culori deschise sau prin adăugarea unor pietre colorate.

Negru şi sclipici

De asemenea, pe o unghie neagră poţi aplica sclipici şi vei crea astfel un efect ce se inspiră din spatial cosmic. Adaugă sclipici la baza unghiei tale stiletto cu ojă neagră şi vei obţine un effect dramatic şi spectaculos.

Bileţel de amor

În aproprierea Zilei de Sf. Valentin, îţi poţi face o manechiură roşie, în ton cu sărbătoarea. Pentru ca modelul să fie unul mai original, lasă o unghie într-o culoare nude, iar apoi aplică de aceasta câteva cuvinte scrise cu litere negre, mici. Vei da impresia astfel că ai scris pe unghie un bileţel de amor.

Model cu auriu, alb, turcoaz, negru

Un alt model draguţ pe care îl poţi folosi pe unghiile stiletto este alcătuit din culorile auriu, turcoaz, alb şi negru. Dacă te întrebi cum le poţi combina pe acestea într-un model, îţi propunem următoarea variantă. Dă-ţi două unghii cu ojă albă, două cu ojă aurie şi una cu ojă turcoaz. Pe cele două unghii albe, desenează o inimioară neagră, cu contur auriu. Vei obţine astfel un model simplu şi drăguţ.

Pastel şi forme geometrice

Scoate unghiile stiletto în culori pastelate din anonimat prin desenarea unor forme geometrice, linii şi punctuleţe negre.

Pastel, linii albe şi pietre

Dacă îţi doreşti unghii mai discrete, optează pentru culori naturale, desenează câteva linii albe şi lipeşte pietricele micuţe.

Model cu negru, crem şi violet

Combină cremul, negrul şi violetul pentru a crea un model astfel: dă-ţi patru unghii cu ojă crem, iar una cu ojă violet. Pe cele nude, desenează linii negre. Aplică pe toate o mică pietricică strălucitoare în partea de jos.

Toate aceste modele sunt spectaculoase şi vor arăta deosebit pe unghiile tale stiletto. Fie că eşti adepta unui stil mai discret sau vrei să ieşi în evidenţă cu modele îndrăzneţe, unghiile stiletto vor arăta la fel de bine, pentru că sunt în sine spectaculoase, extreme. Deşi unghiile stiletto sunt în general lungi, acest lucru nu este obligatoriu. Poţi avea unghii stiletto care să arate excelent şi fără a fi nevoie să aibă lungimi foarte mari. Cel mai important este să optezi pentru unghii cu care să te simţi confortabil!

Sorry, no posts matched your criteria.