Modele de unghii scurte

Unghiile lungi au fost întotdeauna asociate cu feminitatea și frumusețea, dar acestea pot fi o invitație deschisă la tot felul de boli și alte probleme de sănătate, în special dacă nu sunt întreținute în mod corespunzător. Numeroase studii realizate recent au demonstrat că unghiile care sunt mai lungi de trei milimetri dincolo de vârful degetului sunt purtătoare de bacterii foarte dăunătoare. De asemenea, tot aceste studii au arătat că majoritatea oamenilor nu se spală suficient de bine pe mâini pentru a elimina toți germenii de sub unghii. Potrivit specialiștilor, oamenii ar trebui să își petreacă cel puțin 15 secunde spălându-și mâinile și curâțându-și unghiile și sub unghii pentru a scăpa de toți germenii care nu se văd cu ochiul liber.

Unghii scurte

Dacă ne gândim și la faptul că unghiile vin în contact cu sute de obiecte în fiecare zi și le implicăm în activități precum gătitul, ar trebui să luăm în considerare potențialul unghiilor lungi de a provoca numeroase probleme de sănătate. Mai ales dacă aveți animale de companie sau copii mici, este indicat să optați pentru unghii scurte care nu permit acumularea germenilor și a murdăriei.

De ce să optați pentru modele de unghii scurte?

În afara potențialelor riscuri asociate cu unghiile lungi, mai sunt zeci de alte motive pentru care modele unghii scurte prezintă o serie de avantaje. În primul rând, unghiile lungi sunt fragile și se pot rupe foarte ușor, iar atunci când o unghie lungă se rupe, întreaga manichiură trebuie refăcută, de aici și starea de nervozitate a femeilor.

Mai apoi, persoanele cu unghii scurte nu întâmpină nicio problemă cu îmbrăcatul sau cu rezolvarea altor sarcini. Buzunarele, fermoarele, nasturii, cataramele, șireturile, curelele și închiderea cerceilor nu mai reprezintă o problemă. Mai mult, femeile cu unghii scurte se bucură de o mai bună precizie atunci când se machiază și își pot folosi degetele pentru a aplica și intensifica fardul de ochi, pentru a estompa machiajul sau pentru a corecta eventualele diferențe de culoare. Ochii sunt și ei mai în siguranță, mai ales dacă obișnuiți să vă frecați la ochi, să aplicați gene false sau dacă folosiți lentile de contact. Toate aceste gesturi absolut normale prezintă riscuri pentru persoanele cu unghii lungi.

Unghiile scurte sunt extrem de practice și când vine vorba de scrierea unui mesaj, de utilizarea smartphone-ului sau de rezolvarea altor sarcini. Este important să luați în considerare stilul personal de viață înainte de a vă lăsa unghiile să crească lungi.

Dacă lucrați în orice domeniu care necesită o muncă manuală frecventă (editor, redactor, casier, dactilograf) e foarte posibil să vă confruntați mereu cu unghii rupte. Decât să vă confruntați zilnic cu unghii lungi deteriorate care necesită îngrijire permanentă, mai degrabă optați pentru o manichiură cu unghii scurte, curate și îngrijite.

În plus, manichiura unghiilor scurte nu trebuie să fie neapărat simplă sau plictisitoare. Dimpotrivă, unele desene artistice arată mult mai bine pe unghii scurte. Iar dacă ne gândim la unghiile lungi artificiale, atunci acestea sunt destul de costisitoare și vă predispun la tot felul de infecții dacă sunt purtate prea mult timp. Puteți economisi sume considerabile de bani dacă optați pentru unghii scurte. Manichiura la salon și unghiile acrilice nu vor mai fi o necesitate, iar menținerea unghiilor scurte se va reduce dramatic.

Poate cel mai important motiv pentru a opta pentru unghii scurte din toate aceste argumente aduse până acum este dat, într-adevăr, de stilul de viață. Copiii mici, animalele de companie, profesia și sănătatea sunt cele mai importante criterii de care ar trebui să țineți cont atunci când vă gândiți la manichiură.

Cum să ai o manichiură superbă chiar dacă ai modele de unghii scurte

Doar pentru că unghiile sunt scurte, asta nu înseamnă că nu puteți să aveți o manichiură splendidă, dar pentru asta este important să adoptați un ritual de îngrijire a mâinilor și a unghiilor. O manichiură frumoasă începe cu unghii îngrijite, adică tăiate uniform și pilite, curățate de pielițe și cuticule. Patul unghiei trebuie să fie întotdeauna curat și îngrijit, astfel încât lacul să adere mai bine pe suprafața unghiei. Femeile cu unghii scurte au adesea patul unghiei lat, astfel încât există suficient spațiu pentru o ojă în tendințe sau pentru un desen artistic. Indiferent de lungimea lor, unghiile scurte întotdeauna vor părea mai lungi dacă îndepărtați cuticulele excesive. Mare atenție însă pentru că este interzisă tăierea cuticulelor. Utilizați mai degrabă un ulei special pentru cuticule sau un balsam de înmuiere apoi împingeți ușor cuticulele înapoi.

Apoi, o pilă bună este esențială pentru o manichiură perfectă chiar și în cazul persoanelor cu unghii scurte. Chiar și cele mai scurte unghii arată mult mai bine după folosirea unei pile clasice, cu patru fețe, care netezește suprafața unghiei și conferă strălucire. Oricum, este de dorit să aveți unghii scurte și îngriite decât să aveți zece unghii cu lungimi diferite. Purtați o pilă chiar și în geantă pentru finisări rapide oriunde ați fi. Iar dacă timpul nu vă permite să vă piliți unghiile cât mai des, atunci o pilă electrică este soluția perfectă. Pila electrică oferă forma dorită în scurt timp, netezește suprafața, curăța patul unghiei și oferă strălucire. Totuși, nu trebuie să exagerați cu o astfel de pilă. Utilizarea acesteia o dată la două săptămâni este suficientă, altfel veți subția și exfolia unghiile.

Forma unghiilor este și ea importantă mai ales în cazul persoanelor cu unghii scurte. Unghiile cu forma cuprinsă între pătrat și oval, adică unghia dreaptă și marginile ușor rotunjite, sunt cele mai ușor de întreținut și dau impresia că unghiile sunt mai lungi, în timp ce unghiile rotunde pot face degetele să pară mai scurte. Hidratarea este vitală, fără dar și poate. Este important sa aplicați în mod regulat ulei pentru cuticule pentru a vă menține unghiile hrănite și hidratate. Un ulei natural de caise este, de asemenea, o alegere potrivită. Un masaj zilnic cu ulei sau cu o cremă de mâini pe bază de uleiuri naturale este cel mai rapid și cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru manichiură. Uleiul schimbă instantaneu aspectul unghiei, îndepărtează aspectul opac, previne uscarea și încurajează o creștere mai puternică a unghiei.

Culoarea lacului de unghii este foarte importantă atunci când aveți unghii scurte. Un roșu închis pe o unghie scurtă întotdeauna va arăta fantastic, precum și alte nuanțe îndrăznețe. Albastrul, mov închis, burgundy sau negru sunt prea puternice pentru unghiile lungi, însă pe unghiile scurte arată de minune. Iar dacă roșu, negru sau albastru nu sunt culorile preferate sau considerați că nu puteți merge la servici cu așa o manichiură evidentă, puteți opta pentru nuanțe pastelate. Nuanțele neutre, precum bej, crem, somon, maro deschis sau chiar gri închis contribuie la realizarea unei manichiuri moderne și elegante. Lacul de unghii alb este recomandat doar pe timp de vară, când complimentează bronzul pielii și oferă o notă de prospețime. Însă, în celelalte sezoane, nu este tocmai recomandată o manichiură complet albă pentru că va face unghiile să pară și mai scurte. Trebuie să știți totuși că unghiile scurte pot fi destul de greu de dat cu lac, iar dacă vreți să faceți singure acest lucru, în loc să optați pentru o manichiură la salon, aveți nevoie de un lac de unghii cu pensulă fină și un corector pe bază de dizolvant de lac. O astfel de soluție de îndepărtare a lacului vă scăpa instantaneu de orice greșeli sau mici accidente.

Desenele artistice sau accesoriile de unghii sunt și ele recomandate persoanelor cu unghii scurte. Cu toate acestea, este de evitat supraîncărcarea unghiilor scurte. Prea multe accesorii vor atrage atenția asupra lungimii unghiei, făcând-o să pară și mai scurtă. O țintă sau o  piatră mică contribuie suficient la realizarea unei manichiuri sofisticate. De asemenea, desenele care implică linii verticale sunt recomandate, întrucât linia verticală  oferă iluzia de lungime. La urma urmei, nici puțin sclipici nu strică niciodată. Sclipiciul este fantastic atât pentru unghiile lungi, dar mai ales pentru unghiile scurte.

Modele de unghii scurte care fac manichiura să arate uimitor

Cu toate că cele mai multe modele de manichiură sunt prezentate pe unghii lungi, ne-am lămurit deja cât de greu sunt de întreținut, cât sunt de costisitoare și câte dezavantaje prezintă. Totuși, sunt numeroase modele splendide pe care le puteți aborda chiar dacă aveți unghii scurte. Ba mai mult, unele tendințe în manichiură sunt mai degrabă destinate unghiilor scurte, nicidecum celor lungi.

De exemplu, modele de unghii scurte cu aspect de marmură arată fantastic și nu implică deloc petrecerea unor ore în șir pentru realizarea acestei manichiuri.

Aspectul de marmură se obține foarte ușor, fiind o încântare pentru femeile cu unghii scurte. Pur și simplu, întindeți o cremă grasă în jurul unghiilor și pe cuticule, iar într-un bol cu apă amestecați lacuri de unghii negru, alb și gri, apoi scufundați mâinile în acest amestec, iar cu ajutorul unei scobitori, rotiți culorile împreună pentru a obține un efect de marmură. După uscarea unghiilor, orice exces de lac va dispărea odată cu îndepărtarea cremei.

O manichiură ombré cu sclipici va arăta minunat pe unghiile scurte.

În plus, datorită faptului că lacul de unghii se concentrează în apropierea cuticulei, unghiile ombré cu sclipici vor părea mai lungi decât sunt de fapt. După ce ați acoperit unghiile într-o culoare de bază și le-ați lăsat să se usuce complet, folosiți apoi un lac de unghii cu sclipici și îmbrăcați 3/4 din unghie, începând de la cuticulă. Finalizați aspectul cu un al treilea strat de luciu, concentrat în apropierea cuticulei, creând un efect ombré gradual.

O manichiură care îmbină cu succes două sau mai multe nuanțe diferite de lac de unghii va arăta minunat și este și foarte ușor de realizat.

Puteți utiliza trei sau chiar cinci lacuri diferite, dar din același câmp cromatic, de exemplu un grup de nuanțe pastelate pe bază de gri. Sau puteți folosi doar două lacuri de unghii – de exemplu, puteți da cu lac negru toate unghiile, cu excepția unghiei inelarului, pentru care veți folosi un lac metalic. Sau, în loc de lacul de unghii metalic, puteți realiza un desen rapid.

Manichiura franțuzească inversată, desenele cu triunghiuri, liniile simple sau printul animal sunt alte modele de manichiuri care vor complimenta frumusețea unghiilor scurte. Tot ce aveți nevoie pentru a vă bucura de un aspect minunat al unghiilor este puțin timp, câteva produse, tehnicile corecte și un pic de răbdare.

 

Sorry, no posts matched your criteria.