Modele de unghii french

După o perioadă de vârf, pentru manichiura franțuzească a venit o perioadă de declin. Cu toate acestea, pentru a fi în ton cu tendințele, poți să realizezi și modele cu un aspect mai îndrăzneț. Design-urile cu flori, look-ul glam și nuanțele intense sunt elementele spre care ar trebui să îți îndrepți atenția pentru a obține cele mai frumoase modele de unghii french.

unghii-french
Unghiile french cu flori, ideale pentru romantice
Dacă ești o fire romantică, atunci ți se potrivesc de minune modelele de unghii french cu motive florale. Poți să realizezi ca bază clasica manichiură franțuzească ori să aplici pe vârful unghiilor o nuanță pastelată, după care să creezi designul floral. Dacă nu ai răbdare, atunci folosește-te de șabloane, ștampile ori tatuaje speciale pentru unghii. Pune-le pe unghii astfel încât să obții un aspect armonios. Ele pot fi aplicate pe vârful unghiilor ori pe patul lor, în funcție de dimensiunea desenului.
Unghiile french cu aspect glam
Dacă nu știi ce manichiură să realizezi atunci când ieși în club ori pentru un eveniment special, atunci te salvează manichiura franțuzească cu aspect glam! Combinațiile între nonculori și argintiu sunt elegante, misterioase și seducătoare. Pentru ceva mai îndrăzneț, optează pentru unghii french cu animal print ori pentru ojă glitter într-o nuanță elegantă. Combină-le cu un outfit pe măsură și vei face cuceriri la orice pas.
Un look original, unghiile în nuanțe închise
Asigură-te că ieși în evidență oriunde te duci cu ajutorul unui model de unghii french în nuanțe intense. Alege culori fresh și inspiraționale pentru realizarea manichiurii. Dacă ai mai multă îndemânare și experiență în arta manichiurii, realizează și câteva desene pe unghii. Cum astfel de modele nu sunt potrivite pentru orice ocazie și outfit, fii atentă la fiecare detaliu pentru a nu face greșeli de stil. Optează pentru ele când îmbraci outfituri mai simple ori când nuanța respectivă se regăsește și în vestimentația ta, însă nu în doze prea mari. Totuși, dacă vrei să adopți acest trend, poți alege și modele mai simple, cum ar fi unul cu puncte roșii pe vârful unghiei, care poate fi adoptat chiar și în mediul office.

Rezistență și spectaculozitate

Chiar dacă îţi faci manichiura acasă pe unghiile proprii, asta nu înseamnă că trebuie să fie banală sau să se strice repede. Noi îţi spunem cum să-ţi faci acasă o manichiură rezistentă şi spectaculoasă, chiar dacă eşti începătoare sau nu ai îndemânare.

Când îţi faci manichiura acasă, una din cele mai importante probleme este aceea că oja “sare” foarte repede şi la una sau două zile trebuie refăcută. Dacă vrei o manichiură rezistentă, contează şi calitatea ojei, dar şi felul cum o aplici. Iată ce trucuri poţi să încerci.

Nu ţine unghiile în apă înainte de a-ţi face manichiura. Oja aplicată pe unghiile “înmuiate” în apă se desprinde mai uşor.
Foloseşte un buffer pentru a elimina cu totul oja veche sau alte urme de pe unghie.
Degresează bine unghia cu alcool sau acetonă.
Aplică o bază, apoi aplică oja în două sau mai multe straturi subţiri – e mai bine decât să aplici un singur strat gros.
Nu agita sticluţa cu ojă înainte de folosite.
La final aplică un top coat.

Un mic truc, între fete: Ojele cu sclipici sau cele foarte sidefate ţin mai mult decât cele mate. Dacă ai un lac rozaliu, aproape transparent, dar foarte sidefat, aplică-l în loc de topcoat şi manichiura va fi mult mai rezistentă.

Modele de unghii ce pot fi făcute acasă

O idee care poate fi aplicată atunci când îți faci unghiile acasă este manichiura accent nail – una din unghii are o culoare sau un model diferit de al celorlalte. Este un trend pe care l-au adoptat şi vedetele şi de care te poţi folosi şi tu. Manichiura este uşor de făcut acasă, dar are un aspect deosebit.

Dacă ştii să faci o manchiură french, încearcă şi variantă french colorată, un model simplu, dar de efect. Poţi folosi ojă mată sau cu sclipici.

Manichiura în două sau mai multe culori este de asemenea o idee foarte bună pentru cele care nu au îndemnânare, dar vor să realizeze acasă o manichiură spectaculoasă.
Unghiile cu gel pentru o manichiură french
După o zi mai mult decât obositoare la muncă, urmată de mai multe reprize de treburi casnice, tot ce va doriţi este să faceţi un dus şi să arătaţi impecabil, însă, pentru asta va fi nevoie să va pictaţi unghiile, deoarece o adevărată femeie nu-şi va lăsa cartea de vizită pătată sau neîngrijită. Din această cauză, majoritatea femeilor apelează la acest artificiu, al unghiilor cu gel şi mai ales, manichiura french.
Pregătirea unghiei
Acest pas se face cu ajutorul unui dezinfectant şi a unui beţişor din bambus sau portocal. Îngrijirea unghiei începe prin dezinfectarea acesteia şi mătuirea cu ajutorul unei pile slabe sau a unui buffer. În cazul în care aveţi nevoie de o întreţinere a gelului, cel vechi se îndepărtează cu ajutorul pilei electrice. Trebuie să acordaţi o atenţie deosebită cuticulelor. Dacă nu sunt foarte pronunţate, doar împingeţi-le cu un beţişor sau o ustensilă specială dintr-un oţel inoxidabil, ce a fost dezinfectat înainte, iar dacă sunt destul de urâte şi doriţi să le mascaţi, îndepărtaţi-le cu ajutorul unei perii speciale din cadrul pilei electrice.

Aplicarea gelului
După ce aţi mătuit suprafaţă unghiei, aplicaţi un primer pentru aderenţa gelului. Se usucă în câteva secunde iar mai apoi, dacă doriţi o extensie, veţi folosi un şablon, dar dacă mergeţi pe o protecţie pe unghia naturală, aplicaţi gelul trifazic, pe care-l veţi lasă să se usuce în lampa UV, pentru 2-3 minute. Începeţi cu degetul mare, pentru că mai apoi să faceţi acelaşi lucru şi cu celelalte 4. Această separare se face pentru a se evita scurgerile de pe o parte sau alta sau suprafeţe care să rămână cu gel pe ele.

Pentru un french perfect începeţi cu aplicarea gelului roz lăptos, dar încercaţi pe cât posibil să evitaţi extremitatea de sus a unghiei pentru că acela va fi locul gelului alb. Stratul aplicat trebuie să fie destul de gros.
Este necesar să puneţi fiecare unghie, pe rând, în lampa UV, câte 30-40 secunde pentru că gelul să nu ajungă la cuticule şi acest lucru să vă îngreuneze muncă.
După ce aţi terminat această procedură, se alege un gel alb perlat şi se urmăreşte o linie a smile-ului cât mai adâncită pentru a ieşi un french impecabil. Dacă greşiţi, fiţi atentă să înlăturaţi excesul pe moment.
După uscare (2-3 minute, în lampa), aplicaţi un strat de gel incolor, pentru uniformizare (mai subţire pe margini), introduceţi în lampă, se vor usca din nou pentru că mai apoi să începeţi pilirea acestora. Folosiţi pila electrică deoarece veţi avea mult de lucru. Unghiile se vor pili până vor ajunge la o grosime normală, care să nu bată la ochi şi să fie cu bun simt şi gust.
Aplicaţi top coat-ul, se usucă pentru 2-3 minute şi la sfârşit se îngrijesc şi se hrănesc cuticulele cu un ulei special.

French inversat sau Half Moon
Acest tip de manichiură reprezintă unul dintre cele mai interesante modele de unghii din istorie, care, revenind în tendinţe acum câţiva ani, îşi menţin popularitatea în cadrul prezentărilor de modă, precum şi în rândul celebrităţilor şi a iubitoarelor de nail art.

Ceea ce numim în prezent manichiura Half Moon sau French inversat, cum mai este cunoscută, a reprezentat de la începutul anilor 1930 şi până la sfârşitul anilor 1940 un fashion statement şi un element "must" pentru oricine era cineva la momentul respectiv, de la vedete de cinema la fotomodele. Femeile din acea perioadă au recurs la o soluţie ingenioasă, care a căpătat adepte rapid - pictarea întregii unghii mai puţin semiluna de la baza acesteia. Acest model şi forma specifică unghiilor anilor '40 făcea degetele să pară senzuale, mai lungi şi delicate, în raport cu stereotipul preferat în perioada respectivă.

Nivelul mediu de dificultate nu trebuie să te descurajeze! Poţi realiza singură manichiura Half Moon, urmând câţiva paşi simpli pe care ţi-i voi prezenta în continuare:

Spre deosebire de manichiura French clasică, unde vârfurile unghiilor erau puse în evidenţă printr-o nuanţă mai deschisă decât cea folosită pentru a picta restul unghiei, modelele de unghii Half Moon se realizează prin accentuarea semilunei care se formează natural la baza unghiilor.

Acest model de unghii arată cel mai bine dacă ai unghiile lungi, într-o formă ovală, a căror margine este paralelă cu semiluna care se formează natural la baza unghiilor.

Cât despre nuanţe caracteristice acestui stil, posibilităţile sunt infinite. Poţi merge pe look-ul clasic, apelând la farmecul unui lac de unghii roşu pur sau inversând nuanţele folosite în mod tradiţional la manichiura French. Pe de altă parte, poţi face o declaraţie de stil purtant nuanţe contrastante, complementare, sau îmbinând pasteluri cu nuanţe nude.

Pentru început, pregăteşte-ţi unghiile folosind o pilă pentru a le conferi forma ovală specifică modelului. După aceasta, aplică un strat sau două din nuanţa de lac de unghii dorită pe semilună pe întreaga suprafaţă a acestora. Aşteaptă 20 - 30 de minute pentru a te asigura că straturile de ojă s-au uscat complet. Aplică abţibildurile cunoscute ca nail stickers pentru a te ghida în realizarea modelului cu marginea rotunjită la baza unghiei. Poziţionează-le unde consideri că arată mai bine, în funcţie de lungimea unghiilor tale. Apoi, cu atenție, foloseşte a doua nuanţă de lac de unghii pictând de la marginea superioară a abţibildului înspre vârfurile unghiilor. Înlătură sticker-ele abia după ce eşti sigură că oja s-a uscat complet. Pentru siguranţă, poţi folosi şi un spray pentru uscare rapidă cu 2-3 minute înainte de a le dezlipi. În fine, ultima etapă presupune aplicarea unui ultim strat de lac de unghii transparent pentru protecţia modelului şi pentru eliminarea diferenţei de nivel de la îmbinare.

Așadar, manichiura franțuzească este departe de a-și spune ultimul cuvânt în materie de noutate. Fără îndoială că adeptele acestui tip de manichiură vor găsi, permanent, idei care să ocupe primele locuri în materie de styling și care vor mulțumi și pe cele mai pretențioase femei.

Sorry, no posts matched your criteria.