Modele de unghii false

Ca femeie îți dorești fără îndoială o manichiură perfectă, fără să-ţi faci permanent griji că unghiile tale nu sunt destul de lungi, egalate şi nivelate sau că oja nu rezistă cât ţi-ai dori.

unghii-falseO soluție pentru evitarea acestor neajunsuri ar fi unghii falsele, însă, odată cu schimbarea manierei de aplicare pe unghii, procedeul a fost redenumit „manichiură tehnică”. Mai exact, în urmă cu mai bine 15 ani, unghiile false din plastic se lipeau cu „glue”, apoi erau modelate sau nu și gata, unghiile erau perfecte, cel puțin la suprafață. Cu toate acestea, adezivul nu era deloc prietenos pentru unghia naturală, aşa că era nevoie de pauze în aplicarea acestor proceduri, la un interval de câteva luni. În prezent, lucrurile s-au schimbat, iar companiile care produc materialele folosite investesc mult în cercetare, iar din echipele lor fac parte inclusiv medici care îşi dau acordul pentru folosirea ingredientelor, astfel încât să nu dăuneze unghiilor naturale.

În cazul în care ai decis să apelezi la această procedură, nu uita să te „înarmezi” cu puţină răbdare! Manichiura tehnică durează 1-3 ore, în funcţie de cine o execută, şi costă ceva mai mult decât în varianta obişnuită. Totuşi, aici trebuie luat în calcul că dacă apelezi la aceasta, vizitele la salon sunt mai rare decât ar fi la manichiura clasică, iar în final raportul dintre timpul petrecut şi preţul lunar este cam la fel. Îngrijirea unghiilor naturale, pentru un aspect impecabil, se face o dată pe săptămână, iar pentru cele false, între două săptămâni şi o lună, în funcţie de cât de repede creşte unghia naturală.

Rezistență ridicată

La manichiura tehnică, nuanţa ojei poate să reziste două, chiar trei săptămâni, atunci când vrei unghii mai lungi şi toate egale, cu o suprafaţă netedă fără denivelări, striaţii, exfolieri sau când nu vrei ca unghiile să se rupă uşor atunci când sunt lovite. De asemenea, poţi opta la această procedură şi când doreşti o formă mai specială (ascuţită, migdală, ovală, design 3D), când ai prostul obicei de a-ţi roade unghiile şi, nu în ultimul rând, când foloseşti mult mâinile pentru curăţenie şi la spălatul vaselor. Unghiile naturale s-ar rupe mult mai repede decât acestea.

Majoritatea manichiurilor tehnice constau în aplicarea unei protecţii pe unghiile naturale din gel UV, acrilic, fiberglass sau mătase naturală care să le menţină tari, să poată creşte până la dimensiunea dorită, iar culoarea să reziste impecabil până la trei săptămâni. Restul extensiilor de unghii pot fi construite pe formă sau tipsuri foarte fine, dintr-un plastic nereciclat. Se lipesc doar un mm pe vârful unghiei naturale în nuanţa unghiei naturale, transparente ca sticla, alb french sau design şi pe extensia construită se pot pune cristale, paiete etc. Şi pentru cele care îşi rod unghiile sau le au accidentate, din varii motive, există soluţii. Se poate face reconstrucţie dintr-un material acrilic transparent, care se va confunda cu unghiile naturale și va da un aspect de invidiat la manichiurii.

Trucuri de îngrijire

Din lipsa calciului, sau alte motive, unele persoane au unghiile moi. Pentru acestea există unele tratamente pentru întărirea unghiilor.

În primul caz, se ia un castron în care se pune ulei încălzit de migdale sau de măsline (cât mai cald) şi se ţin unghiile înăuntru timp de 15 minute. Procedeul se face minim o dată pe săptămână, chiar dacă pe unghii există lac.

Un alt tratament se referă la aplicarea numai pe jumătatea dinspre vârf a unghiei, fără a atinge cuticulele, a unei soluţii fabricată în Elveţia, ce conţine 4,5% formaldehidă, extract din bulb de usturoi, ulei din frunze de pin argintiu, ulei din frunze de eucalipt. Se aplică de maximum două ori pe săptămână pe unghia uscată şi degresată. Pentru acasă există o cariocă îmbibată cu această soluţie pentru a controla mai uşor lichidul, să nu ajungă pe piele. Soluţia intră în unghie apoi se poate aplica lac de unghii.

O altă metodă ar fi o bază de tratament special pentru unghii moi şi subţiri ce se aplică (în salon sau acasă) minimum 28 de zile, după cum urmează: în prima zi, după efectuarea manichiurii se aplică două straturi din acest lac-tratament, apoi zilnic încă un strat peste, timp de 7 zile. În ultima zi se îndepărtează cu ajutorul unui dizolvant fără acetonă şi se repetă procedeul de 4 ori, deci timp de 28 de zile.

Risc de cancer de piele

Amatoarele de unghii false care apelează frecvent la această metodă pentru a avea o manichiură impecabilă, ar trebui să ştie că acest ritual de înfrumuseţare le pune sănătatea în pericol. Avertismentul vine din partea medicilor dermatologi, care atrag atenţia că aplicarea gelului pe unghii predispune la apariţia cancerului de piele.

Oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Medicină din cadrul Universităţii New York, coordonaţi de dr. Chris Adigun, specialist în dermatologie, spun că unghiile false reprezintă pe termen lung un risc pentru sănătate.

„Femeile care îşi pun unghii false din gel ar trebui să ia în considerare faptul că se expun cancerului de piele”, a declarat dr. Adigun. Acesta a subliniat că lampa utilizată pentru a usca gelul care se aplică pe unghii este cea care creşte riscul de cancer de piele, deoarece acest dispozitiv emite raze ultraviolete.

Unghiile false distrug unghiile naturale

Mai mult, unghiile false ar distruge celulele de cheratină, acel ciment intercelular care leagă între ele cheratinocitele, celulele unghiei. O altă problemă a unghiei false este aceea că distruge zona vie de unde se hrăneşte unghia naturală, mai exact acea parte de unghie de sub cuticule.

Totuși, deşi substanţele respective nu permit unghiei să respire, aceasta nu are de suferit, deoarece unghia este ca şi firul de păr, iar singurul loc de unde îşi extrage substanţele hrănitoare sunt de la rădăcină.

Asta nu înseamnă să neglijăm unghiile naturale. Specialiştii atrag atenţia că persoanele care fac abuz de această tehnică se pot trezi cu unghii foarte subţiri, care se exfoliază şi a căror culoare este una gălbuie. Pentru refacerea stratului distrus, femeile trebuie să recurgă la tratamente care pot dura luni întregi, în funcţie de perioada în care au avut unghii false.

Unghia naturală îşi revine abia după trei luni, timp în care persoana în cauză ar trebui să ia medicamente de stimulare a creşterii rapide a unei unghii sănătoase.

Reinventează-ți manichiura!
Cu toate aceste neajunsuri, femeile sunt conștiente că o manichiură impecabilă îți va oferi un plus de încredere. Se spune că manichiura, forma unghiilor, reprezintă oglinda unei persoane. Forma unghiilor, culoarea lacului de unghii, trădează personalitatea unei femei. Si pentru că suntem la fel, în acest an încearcă acele manichiuri cu cele mai interesante motive și combinații cromatice. Amestecată elegant diferitele lungimi cu printuri și elemente de decor pentru un look mai discret sau extravagant. Alege să porți în funcție de personalitatea ta, modele de unghii cu gel rotunde sau ascuțite, modele unghii naturale sau simple, modele unghii french colorate sau simple, modele unghii scurte sau ascuțite.

Avantajele unghiilor false

Pentru cele care aleg să-și aplice unghii false, le prezentăm câteva avantaje ale acestei proceduri.

Sunt mult mai rezistente decât unghiile naturale
Unghiile false sunt o alternativă în cazul în care cele naturale nu cresc suficient, se exfoliază, se rup, ai obiceiul să le rozi sau pur şi simplu vrei o manichiura impecabilă pentru mai mult timp.

French perfect permanent
Visul de a avea o manichiura french clasică, perfectă şi care nu se strică timp de câteva săptămâni este în sfârşit realitate! Asta nu înseamnă că tu trebuie să renunţi la activităţile cotidiene, înseamnă doar că unghiile tale vor face faţă cu bine tuturor încercărilor. Vei scăpa şi de micile imperfecţiuni, cum ar fi denivelări sau striuri pe suprafaţa unghiei.
Unghii lungi
În cazul în care unghiile naturale nu îţi permit să le păstrezi lungi, protecţia cu gel te ajută să le menţii la lungimea pe care ţi-ai dorit-o întotdeauna. În plus, forma va fi mereu ideală, iar unghiile perfect simetrice.
Modele deosebite şi variate
Unghiile false îţi permit să dai frâu liber imaginaţiei în ceea ce priveşte decorarea lor: picturi pe unghie, aplicaţii tridimensionale sau piercing-uri.
Lacul de unghii rezistă mai mult
Dacă vrei să transformi french-ul clasic într-o culoare plină de personalitate, poţi oricând folosi liniştită oja preferata; partea bună e că pe gel oja se va menţine intactă mai mult timp decât pe unghia naturală şi va avea un luciu perfect. Te-ai plictisit de ea? Nu-i nimic, o ştergi şi rămâi cu aceeaşi manichiura perfectă de la început. Vrei altă culoare? Nimic mai simplu, doar aplică oja dorită și totul s-a rezolvat.
Refacerea unghiilor rupte
Ţi s-a rupt o unghie? Nu este nicio problemă, cu ajutorul acestor materiale, unghiuţa poate fi refăcută în aşa fel încât nu o vei putea deosebi de cele naturale.

Dezavantajele unghiilor false

În afară de avantajele de mai sus, mai există și unele dezavantaje, care te pot descuraja.
Unghia naturală trebuie pilită
Există mitul conform căruia acrilul sau gelul atacă unghia naturală şi o distrug. Adevărul este că unghia naturală este uşor afectată, dar nu din cauza materialelor, ci a faptului că trebuie pilită lejer pentru ca gelul să aibă aderenţă. Procedeul însă nu este mai dăunător pentru unghii decât este vopseaua pentru păr.
Atenţie la apă
Statul cu mâinile mult timp în apă (datorită jobului, îndeletnicirilor gospodăreşti sau a unei vacanţe la mare) poate cauza desprinderea parţială/ totală a gelului de unghia naturală. Nici aspectul nu este cel mai fericit, zona desprinderii apărând că o pată albicioasă opacă.
Necesită întreţinere
Indiferent că îţi place sau nu, unghiile false/protejate cu gel trebuie întreţinute la 2-3 săptămâni. În caz contrar, aspectul va fi unul total inestetic, fiind vizibilă diferenţa între unghia nou crescută şi gel. În plus, în funcţie de lungimea unghiilor şi activitatea cotidiană creşte riscul ruperii.
Dau dependenţă!
Poate cel mai mare dezavantaj este faptul că într-adevăr dau dependenţa! Sunt extrem de practice, unghiile arată permanent impecabile şi nu se mai rup. Nici preţul nu este unul prohibitiv, dacă facem socoteală cât ne costă o manichiura obişnuită, care însă va fi necesară săptămânal.

Sorry, no posts matched your criteria.