Modele de unghii de toamnă

Manichiura este o artă minunată care include tratarea şi întreţinerea mâinilor şi a unghiilor, nu doar pictarea în sine. Manichiura presupune anumite etape, indiferent dacă unghiile vor fi lăsate în forma naturală sau se va interveni prin culoare şi alte tehnici de modificare a formei  acestora.

modele unghii de toamna

Unghiile naturale pot fi de diverse tipuri, acesta fiind şi punctul de plecare atunci când se stabileşte ce tratament se va aplica şi ce fel de manichiură este ce mai potrivită. În cele mai fericite cazuri unghia este sănătoasă, puternică şi flexibilă, rezintentă la şocuri, este netedă, de un roz curat, lucioasă şi cu vârful perfect, fără exfolieri. Este unghia cu care se lucrează cel mai uşor şi căreia i se poate aplica orice tip de manichiură.

Însă există şi unghii care semnalează prezenţa anumitor probleme. Astfel sunt persoane care au unghiile sensibile, moi, prea subţiri, casante, devitalizante, cu striaţii, prea groase sau crăpate. Oricare dintre aceste tipuri de unghii trag un semnal de alarmă legat de faptul că organismul suferă un dezechilibru şi că anumiţi nutrienţi nu sunt suficienţi. Sunt unghiile care presupun anumite tratamente şi reguli de îngrijire.

Unghiile artificiale presupun o serie de proceduri prin care se ajunge la aplicarea elementelor ce au ca scop obţinerea unei unghii perfecte. Aceste proceduri se realizează prin folosirea unor elemente precum unghiile false din plastic, geluri sau acryl. Fiecare acest tip de procedură presupune o intervenţie mai mare sau mai mică  asupra unghiei naturale, fapt ce obligă la respectarea anumitor reguli de îngrijire şi menţinere.

Fiecare femeie care apelează la aceste proceduri doreşte să obţină o manichiură perfectă şi să-şi scoată în evidenţă frumuseţea şi nobleţea mâinilor. Unghiile artificiale se aplică doar în saloanele specializate, de către personal instruit în acest sens.

Atunci când o femei doreşte să-şi etaleze oglinda trupului, se ocupă cu mare atenţie de mâini. Manichiura presupune o îngrijire atentă şi temeinică a mâinilor, protejarea acestora şi alegerea celor mai bune produse cosmetice.

Manichiura nu înseamnă doar apectul final al unghiei, ci presupune curăţarea unghiei, pilirea, înmuierea şi curăţarea cuticulelor, aplicarea de tratamente reparatorii şi hidratarea. Abia după ce unghiei i s-au oferit toate aceste proceduri, este gata pentru a se transforma în şevaletul artistului care o va transforma în ceva special şi unic pentru fiecare în parte.

Fie că este lăsată în starea şi forma naturală, fie că i se va aplica un lac colorat sau i se vor aplica adăugiri, unghia naturală trebuie să fie curată şi foarte bine îngrijită, pentru ca starea ei de sănătate să nu fie pusă în pericol.

Încă din cele mai îndepărtate timpuri, unghiile au reprezentat un etalon, au amprentat statutul social şi au demonstrat că oamenii au avut dintotdeauna tendinţa de a scoate în evidenţă frumuseţea, mobleţea şi eleganţa.

Ca şi în alte ramuri, natura a fost cea care a stat iniţial  la baza realizării manichiurii. În Egiptul Antic, gravurile din mormintele faraonilor demonstrează interesul acestora pentru aspectul mâinilor şi aduc date despre plantele folosite la obţinerea pigmneţilor. Ei foloseau henna, rădăcina de alkanna, petale de trandafiri, praf de aur şi alte accesorii care aveau rolul de a întări statutul social. Cu cât unghiile erau mai lungi, cu atât statutul social era unul deosebit. Clasele de rând purtau unghiile tăiate scurt şi pictate în tonuri palide de alb şi roz.

În cultura asiatică manichiura ocupa un loc aparte, iar pigmenţii se obţineau din petale de orhidee şi trandafiri, ceară de albine şi alte elemente din natură.

Ca orice domeniu, şi acesta atrecut printr-o serie infinită de transformări şi schimbări. A fost pe culmi, a fost uitat, a suferit influenţe şi modificări. Au fost timpuriel unghiilor lungi, ulterior scurte, pictate sau nu, fireşti sau exagerate.

Este un domeniu care a înflorit odată cu tendinţele modei şi a fost mult scos în evidenţă de creatorii de modă. Femeile au apelat la cele mai ingenioase, dar şi periculoase metode de a-şi picta unghiile. Ca şi în cazul machiajului, natura substanţelor cu care femeile alegeau să-şi picteze unghiile a reprezentat, în anumite perioade, adevărate pericole pentru sănătate.

Însă cum totul a evoluat luând în calcul calitatea şi protejarea sănătăţii, începând cu anul 1932 când apare prima ojă de unghii, se deschide un drum nou şi extrem de interesant în acest domeniu.

Industria produselor cosmetice destinate mâinilor suportă o transformare şi o evoluţie impresionante, aducând  pe piaţă produse dintre cele mai variate, apte de a satisface toate dorinţele.

În ziua de astăzi posibilităţile de înfrumuseţare a mâinilor sunt infinite. Fiecare femeie poate găsi varianta potrivită.

De la manichiuri simple, naturale, la cele mai sofisticate şi originale, femeile aleg ce doresc, întregindu-şi astfel  ţinutele şi punctându-şi tendinţele.

Unghia devine o emblemă, fiind suportul pe care femeile aleg să-şi exprime ideile şi ingeniozitatea.

Astfel, modele de unghii sunt dintre cele mai variate, putându-se realiza modele tematice, de seară, extravagante, simple sau monconformiste şi punctându-se anumite momente precum nunta, sărbătorile, anotimpul sau starea de spirit.

Atunci când se schimbă un anotimp, se schimbă ţinutele şi obiceiurile de îngrijire. Atunci când vine toamna, o femeie va acorda o mai mare atenţie îngrijirii personale, deoarece organismul ei va trece prin mici transformări datorate răcirii temperaturilor. Toamna este cunoscută ca un timp al micilor tristeţi, venind cu nori, ploi şi zile mai sccurte, însă femeile vor găsi întotdeauna metode prin care să se înveselească şi să-şi creeze o stare psihică bună.

Una dintre metode este efectuarea unei manichiuri tematice, care să îndulcească puţin atmosfera mohorâtă. Însă există  şi persoane care iubesc acest anotimp presărat cu frunze şi bătut de vânturi, dedicându-i adevărate opere de artă ilustrate pe o manichiură impecabilă şi într-un machiaj specific din punct de vedere cromatic.

Tematica toamnei în modele de unghii de toamnă este foarte ofertantă. Se poate merge pe tonuri palide de roz şi maro, pe violet sau grena. Se va alege unghia simplă sau va opta pentru adevărate opere de artă.

Unghiile în secţiuni, împărţite în două nuanţe par a fi o variantă foarte bună. Fie că se pictează direct pe unghie, fie că se aplică abţibilduri şi accesorii, modelele de unghii de toamnă sunt foarte multe.

Modele de unghii de toamnă - Pe un fond grena se pot aplica frunze aurii, efectul fiind impresionant. O unghie violet, căreia i s-a presărat puţin praf auriu, va creea un aspect potrivit unei seri de toamnă târzie.

Modele de unghii de toamnă - Alte modele de unghii de toamnă porivite unei ţinute de toamnă se pot realiza între grena şi negru, fie prin aplicare unor benzi negre pe fondul grena, fie pe un  fond negru presărându-se cristale grena.

Modele de unghii de toamnă - Rozul pal reprezintă o variantă optimă pentru modele de unghii de toamnă Rozul va permite jocul îndrăzneţ aplicat prin alegerea celor mai nonconformiste accesorii. Se pot aplica modele din mătase doar pe vârful unghiei, modele specifice anotimpului care pot simboliza picături de ploaie, umbreluţe, pălării, frunze, dovleci, păsări, copaci dezgoliţi, nori înfuriaţi, pale de vânt, petale de flori de toamnă  sau chiar o pereche de mănuşi.

Modele de unghii de toamnă - Pentru o ţinută simplă dar elegantă, o manichiură scurtă, pigmentată de un ton intens de maro închis uşor sidefat sau de violet, va avea un efect vizual minunat.

Modele de unghii de toamnă se aplică oricărei forme de unghie. Scurte, lungi, ovale, pătrate sau stiletto, toate unghiile pot fi transformate în mici tablori ce vor  întregi ţinute şi vor desfăta privirile.

Modele de unghii de toamnă - Un alt model de manichiură de toamnă este cel metalic, în care nuanţe puternice de auriu, argintiu sau cărămiziu dau mâinii un aspect interesant.

Modele de unghii de toamnă - Nu este de ignorat nici tendinţa din ultimul timp în care motivele geometrice, întregi sau doar parţial aplicate pe unghie, sunt o modalitate inedită de a realiza o manichiură de toamnă. Chiar şi simplul joc alb-negru ilustrat într-o tablă de şah se încadrează în modele unei manichiuri de toamnă.

Modele de unghii de toamnă - Un efect vizual minunat îl au culorile tari aplicate pe unghii sub formă şerpuitoare. Pe o unghie într-o nuanţă caldă, se vor aplica tonuri puternice de verde închis, grena sau violet, în dungi şerpuitoare ce acoperă unghiile în diferite moduri.

Fie că se alege aplicare unei manichiuri într-un salon specializat, fie că modelul de manichiură de toamnă se aplică acasă, provocarea este interesantă pentru oricine. Aplicare frunzuliţelor, dovlecilor  şi a tonurilor specifice toamnei va solicita fiecăreia un efort de imaginaţie şi originalitate, rezultatul fiind o manichiură impecabilă care să ilustreze elegant şi curat un peisaj sau un simbol tomnatic.

Indiferent dacă modelul se aplică pe o unghie naturală sau pe una falsă, paşii efectuării manichiurii trebuie respectaţi astfel încât să se asigure sănătarea unghiei şi a mâinii şi să se realizeze un modelul de toamnă dorit. Produsele folosite la realizarea manichiurii vor fi de bună calitate şi se utilizate corespunzător.

Sorry, no posts matched your criteria.