Modele de unghii de Crăciun

Dintotdeauna, femeile au căutat metode şi tehnici prin care să-şi scoată în evidenţă frumuseţea. Au fost preocupate de liniile feţei, de îngrijirea şi înfrumuseţarea tenulu, de întreţinerea părului, de modelarea corporală, de aspectul general al corpului lor.  Au încercat neîncetat să descopere cel mai bune şi potrivite căi prin care să-şi scoată în evidenţă feminitatea şi să înnobileze cumva darurile cu care le-a înzestrat natura. Fie că au vrut să-şi accentueze senzualitatea, fie că au vrut doar să se simtă ele frumoase şi deosebite, întotdeauna au dat o mare importanţă modului cum arată, dedicând mult timp fiecărui capitol  în parte.

modele unghii craciun

Termenul manichiură provine din limba latină şi este compus din manus-care înseamnă mână şi cure-termen care înseamnă îngrijire. După simpla interpretare a termenilor, manichiura reprezintă mai mult decât o procedură cosmetică de înfrumuseţare, înseamnă modalitatea prin care unghiile mâinilor sunt întreţinute curate şi sănătoase.

Evident că originile artei îngrijirii şi înfrumuseţârii unghiilor se situează tot în Egiptul Antic, ca şi late tehnici,  unde femeile şi bărbaţii se diferenţiau social prin culorile în care îşi vopseau unghiile şi prin lungimea acestora, etalon ce a fost împrumuta în multe contexte istorice şi sociale ulterioare. Culorile folosite erau obţinute prin tehnici diverse, iar materia primă erau plantele, praful de aur sau argint. Henna şi trandafirii au reprezentat o bază importantă pentru pictarea unghiilor atât în Egipt, cât şi în alte zone. Şi nu era acordată o atenţie specială doar pictării unghiilor, ci şi îngrijirii acestora şi menţinerii într-o stare sănătoasă. Dovadă stau informaţiile şi datele extrase din toate sursele şi documentele  istorice şi arheologice  pe care le-au studiat intereasaţii tuturor timpurilor.

Până în ziua de astăzi manichiura a traversat o serie amplă de modificări şi adăugiri, schimbări şi transformări, toate având la bază dorinţa femeii de a avea mâini îngrijite, cu unghii frumoase şi sănătoase, schimbări ce au venit ca rezultat al  tendinţelor şi descoperirilor fiecărei perioade în parte.

Astăzi paleta formelor de unghii şi a  modurilor de pictare a acestora este foarte amplă şi poate satisface orice dorinţă şi tendinţă.

Însă baza realizării unei manichiuri, a aplicării tonurilor şi modelelor, o constituie o unghie îngrijită, sănătoasă şi curată.

Fie că este aplicat un lac simplu, fie că se alege un model delicat sau elaborat  de Crăciun, unghia trebuie să fie  foarte bine îngrijită, şi nu ocazional, ci în mod regulat, în funcţie de tratamnetele pentru care se optează.

Indiferent de tipul de manichiură ales, paşii de întreţinere şi îngrijire a unghiei sunt aceeaşi. Se îndepărtează lacul vechi de pe unghii, se cuărăţă, se dă forma dorită şi se pilesc de la margine spre centru.

Se aplică un exfoliator pe cuticule, de dezlipesc, se înmoaie şi se îndepărtează. Se aplică un tratament emolient pentru cuticule şi se hidratează mâinile.

Pentru aplicare lacurilor sau altor forme de înfrumuseţare, se degresează bine mâinile şi se începe procedura aleasă.

Se poate opta pentru manichiură simplă, franţuzească, manichiură la cald, la rece, manichiură cu parafină, cu ulei fierbinte sau  manichiură organică. Manichiura SPA presupune paşi suplimentari, constând în aplicarea de  măşti hidratante, uleiuri aromatice, creme, loţiuni şi tratamente.

În ceea ce priveşte forma unghiilor, acesta se alege în funcţie de tendinţe dar şi de forma mâinii şi a degetelor, alegându-se varianta care înfrumuseţeză cel mai bine mâna. Unghiile pot fi ovale, rotunde, pătrate sau ascuţite.

Ca în orice domeniu, tehnicile de îngrijire şi înfrumuseţare a unghiilor au evoluat, astăzi putându-se realiza adevărate opere de artă pe unghii, apelând fie la suportul natural, fie la aplicări artificiale.

Astfel, unghiile false reprezintă o variantă foarte apreciată pentru a obţine manichiura dorită. Acestea nu sunt un înlocuitor al unghiilor naturale, ci o extensie a acestora. Acestea se pot aplica doar pe vârfuri, sau pe toată unghia. Sunt constituite dintr-un plastic foarte uşor care se aplică pe unghie, urmând ca forma unghiei să fie realizată dintr-un gel acrilic.

Unghiile acrilice sunt cele mai des alese şi presupun un întreg proces de montare şi întreţinere.

Unghiile artificiale din gel sunt realizate dintr-o răşină polimerică, care se întăreşte atunci când este  expusă razelor ultraviolete. Au un aspect natural şi pot fi purtate şi fără lac de unghii colorat.

Pentru realizarea celor mai speciale şi interesante manichiuri se poate opta pentru aplicaţii din mătase, bumbac sau fibre de sticlă, ideea de bază de la care porneşte fiecare tehnică aleasă fiind aceea de a realiza adevărate opere de artă, de a conferii mâinii frumuseţe şi eleganţă.

Astfel, pentru femei manichiura reprezintă o modalitate prin care accenuează frumuseţea. Posibilităţile şi tendinţele actuale dau posibilitatea fiecăreia dintre doamne să-şi transforme unghiile în continuarea  unei ţinute, într-o amprentă a unui eveniment, sau să le personalizeze.

Una dintre cele mai încărcate şi ofertante perioade din punct de vedere vestimentar şi cosmetic, o reprezintă zilele sărbătorilor de iarnă, în special perioada Crăciunului. Este un timp al efervescenţei şi al culorii, un timp în care totul prinde viaţă şi amprenta Crăciunului se transferă pretutindeni. De la decoraţiunile interioare şi exterioare, la ţinutele de seară şi de zi, la machiaje, coafuri şi accesorii.

Manichiura reprezintă suportul ideal pentru a accentua o ţinută şi pentru a împărtaşi bucuria Crăciunului.

Fie că se aplică pe unghii naturale, fie că se apelează la suportul unghiilor false, modele de unghii de Crăciun sunt extrem de variate şi permit imaginaţiei fiecăreia să descopere noi şi noi variante.

În preajma sărbătorilor, unghiile vor fi şi ele pregătite de Crăciun, înveselind ţinuta din miraculoasa seară.

Astfel, pregătirea pentru Crăciun se va face în cel mai mic detaliu. După cum este şi normal, culorile specifice sunt verdele şi roşul, proiectate pe unghie într-un mod serios, tradiţional, nonconformist, îndrăzneţ, jucăuş sau vesel.

Se poate opta pentru un model de unghii de Crăciun în care o steluţă reprezentând fulgul de nea, va sclipi veselă pe fiecare unghie, printre raze aurii, totul pe un fond roşu sau alb.

Unghiile simple, roşii, însă punctate cu sclipiri aurii, se vor încadra foarte bine unei ţinute de Crăciun.

Simbolurile acestei sărbători pot fi ilustrate pe unghii, în cele mai încântătoare modele de unghii de Crăciun şi imprimeuri. Reni, steluţe, brăduţi împodobiţi, Moş Crăciun, spiriduşi, globuleţe, crenguţe de brad, oameni de zăpadă, săniuţe, cele mai diferite peisaje, toate pot deveni adevărate opere de artă, provocând manichiurista sau pe cea care execută manichiura la devărate teste artistice.

În jocuri de negru şi roşu se pot proiecta pe unghii cadouri în miniatură, ideale pentru seara de Crăciun.

Pentru o ţinută elegantă, dar totuşi amprentată cu simbolurile Crăciunului, se poate realiza o manichiură simplă, în tonuri de auriu, argintiu, violet, dându-li-se strălucire prin aplicarea unui sclipici discret, dar vizibil.

Modele de unghii de Crăciun permite aplicarea pe unghie a celor mai diferite accesorii. Cristale, paiete, mărgele, modele metalice, bucăţele de mătase sau fibră de sticlă.

Fie că modelul se execută direct pe unghie, fie că se optează pentru aplicarea imprimeurilor, modele de unghii de Crăciun aduce spiritul sărbătorilor în orice ţinută şi permite un joc infinit cu nuanţele şi imaginaţia.

Fiind o tematică atât de ofertantă, fiecare poate să întâmpine sărbătorile cu manichiura pregătită pentru Crăciun. Fie că unghiile sunt scurte şi micuţe, fie că sunt lungi şi naturale, fie că au suferit un proces artificial, fiecare tip de unghie se potriveşte unei manichiuri de Crăciun.

Chiar după o perioadă de pregătiri, muncă şi iar muncă, fiecare femeie trebuie să găsescă puţin timp şi pentru ea, în care să se răsfeţe, să se îngrijească şi să se pregătească pentru întâmpinarea Crăciunului. Chiar dacă unghiile au fost expuse multor factori care le-au deteriorat, curăţate şi ajutate de o cremă hidratantă, se vor reface şi vor fi gata de Crăciun. Chiar dacă rezultatul nu se va egala cu al unei manichiuri executate la salon, o unghie curată şi  sănătoasă, poate fi baza unei manichiuri de Crăciun. Lăsaţi  imaginaţia să vă ghideze, jonglând culori de lac, forme şi simboluri, jucându-vă pe unghiile dumneavoastră. Se pot folosi şabloane, abţibilduri, modele aplicate, toate vă vor ajuta să obţineţi manichiura de Crăciun ideală pentru dumneavoastră.

Însă pentru o manichiură de Crăciun impecabilă şi specială, saloanele de specialitate îşi aşteaptă clientele cu cele mai noi metode de îngrijire şi refacere a unghiei  şi cu modele de unghii de Crăciun şi sofisticate, astfel încât sărbătorile de iarnă să fie întâmpinate cu multă veselie şi speranţă.

 

Sorry, no posts matched your criteria.