Modele de unghii cu gel

Unghiile cu gel sunt, fără îndoială, una dintre cele mai interesante inovații de frumusețe din ultimii ani - o manichiură solidă care durează două săptămâni fără să se exfolieze și fără să se strice.

Unghiile cu gel sunt opțiunea perfectă și pentru cele cunghii-cu-gelare, din diverse motive au probleme cu unghiile lor naturale. Pentru această categorie de femei care își doresc să aibă o manichiură impecabilă, frumoasă, lungă și îngrijită, unghiile cu gel sunt o adevărată revelație. Ele te scutesc de grija unei manichiuri neglijente iar modelele pe care poți să le aplici sunt dintre cele mai variate.

Istoria unghiilor false

În secolul al 19-lea, femeile din Grecia au început să poarte unghii false confecționate din coji de fistic. Tot prin aceeași perioadă, în China, unghiile false erau o dovadă de putere în rândul femeilor care le purtau. Femeile din dinastia Ming, care aveau astfel de unghii erau recunoscute ca făcând parte dintr-o anumită clasă socială. Acestea nu erau obligate să facă munca casnică deoarece și-ar fi stricat manichiura, spre deosebire de femeile din clasa muncitoare.

Istoria manichiurii cu unghii false ajunge până în Egiptul Antic, unde s-au găsit evidențe ale unghiilor artificiale realizate din aur, fildeș sau os, ca o modalitate de etalare a averii. Același simbol s-a păstrat și în Orientul Îndepărtat, unde femeile cu unghii false erau tratate cu mai mult respect, fiind un simbol al provenienței dintr-o clasă socială superioară.

Unghiile cu gel au apărut la începutul anilor 1950 în Statele Unite ale Americii. Inventatorul acestui tip de unghii a fost un medic stomatolog cu numele de Fred Slack, care a descoperit accidental unghiile false, în timp ce lucra la o dantură. O unghie i s-a rupt și în acel moment a încercat să-și construiască una nouă pentru a mai reduce din durere. Acesta a folosit o bucată solidă de folie pentru a acoperi unghia și un strat de substanță de restaurare peste. Doctorul a fost uimit nu numai de naturalețea rezultatului final cât și de faptul că durerea dispăruse. Din acel moment, medicul împreună cu fratele său Thomas experimentează diverse amestecuri de monomer lichid și pulbere polimer, compoziții acrilice care ar putea fi folosite pentru a crea unghii false. Amestecurile astfel obține au fost aplicate pe unghii naturale, apoi prin extinderea stratului, lungimea unghiei ar fi putut fi extinsă. Aspectul primelor modele de unghii cu gel a fost îmbunătățit prin colorarea amestecului de monomeri și poliumeri, astfel încât acesta să semene cu culoarea dinților sau a pielii.

De atunci și până acum s-au inventat diverse tehnici de modelare, de întreţinere şi de curăţare a unghiilor sau de expunerea la ultraviolete. Și tot în Statele Unite ale Americii a fost inventat și gelul pentru construcţia unghiei false, aplicarea lui dovedindu-se a fi mult mai simplă, mai ales pentru cele care își făceau manichiura acasă și nu la salon.

Unghiile false sunt cunoscute de asemenea şi sub numele de unghii tehnice, unghii artificiale, unghii de modă, şi sunt extensii ale unghiilor naturale create cu ajutorul a diferite tehnici şi materiale.

Ce sunt unghiile cu gel?

Unghiile cu gel sunt o formă de aplicare a unghiilor artificiale. Gelul poate fi aplicat direct pe patul unghial sau utilizat cu un vârf pe unghii pentru a prelungi lungimea unghiei. Odată ce gelul este aplicat pe unghie, se pune sub o luminaă specială UV ca să se întărească gelul. Atunci când se utilizează vârfuri pentru a extinde lungimea unghiilor, acestea sunt lipite pe unghie, apoi gelul este aplicat peste unghie și pus la uscare. Fără un vârf, gelul este aplicat direct pe unghie și uscat. Această metodă este perfectă pentru întărirea unghiilor naturale, permițând în același timp ca ele să crească.

Însă înainte de a fi existat pe piață unghiile cu gel, au fost unghiile acrilice. Amestecul de acril este aplicat pe unghia naturală, astfel încât, la sfârșit, aceasta arată exact ca una perfectă naturală.

Astăzi, cel mai frecvent amestec este cel din material plastic, cu ajutorul căruia unghiile sunt modelate la fel ca și unghiile naturale iar culorile s-au perfecționat astfel încât să asigure o utilizare de durată. Înainte de fixa sau de a crea modele de unghii acrilice, unghiile naturale sunt curățate cu un solvent, care îndepărtează orice urmă de grăsime sau murdărie. Mai apoi, unghiile sunt amorsate folosind un primer. Primerii sunt substanțe chimice precum acidul metracrilic care dizolvă un strat subțire din unghie pentru ca rășina acrilică, aplicată ulterior, să aibă o aderență mai mare pe suprafața unghiei. La final, se taie unghia la dimensiunea dorită, în funcție de preferințele celor care recurg la aplicarea de unghii acrilice.

Unghii acrilice sau unghii cu gel?

Ambele modele, atât unghiile cu gel cât și cele acrilice au avantajele lor. Atât cele cu gel, cât și cele acrilice pot fi folosite cu sau fără adăugarea unui vârf pentru a ajunge la lungimea dorită. Ambele au nevoie de reumplere cam la două săptămâni, iar opiniile despre care ar fi mai rezistentă sau mai sănătoasă diferă de la persoană la persoană. Un avantaj al celor cu gel ar fi și faptul că ele nu miros, în timp ce unghiile acrilice au un miros copleșitor. De asemenea, unghiile cu gel arată extrem de naturale și fără extensie, ele putând fi purtate cahir și fără ojă. În schimb, unghiile acrilice arată bine numai dacă sunt șlefuite și finisate. Ca și în cazul tuturor unghiilor artificiale, gelul trebuie aplicat în special de către un profesionist. În cazul în care gelul nu este aplicat și uscat în mod corect și în cazul în care gelul nu este aplicat în straturi suficient de subțiri, pot apărea probleme.

Avantajele și dezavantajele unghiilor cu gel

Ca și în cazul altor lucrări sau produse cosmetice, există și avantaje, dar și dezavantaje ale acestor unghii.

Așadar, în prima fază, putem descoperi câteva avantaje ale acestor unghii atât de dorite de către femei.

Sunt rezistente. Aceste este probabil cel mai mare avantaj al unghiilor cu gel: rezistența. Dacă unghiile naturale nu cresc suficient de repede, se exfoliază, se rup sau sunt roase de către persoana respectivă, atunci cu siguranță unghiile cu gel e alternativa ideală. Acestea sunt rezistente la apă, la lucrurile casnice și nu se exfoliază și nici nu se rup.

Manichiura rezistă mai mult. Multe femei își doresc o manichiură franțuzească, spre exemplu, însă unghiile lor naturale nu se pretează pentru o astfel de alegere. Având unghii cu gel, visul de a avea o manichiură french clasică, perfectă şi care nu se strică timp de câteva săptămâni va deveni realitate. În plus, nu va mai trebui să fii stresată că manichiura se va deteriora dacă trebuie să speli vase sau să faci curățenie, deoarece sunt foarte rezistente. Ca să nu mai vorbim de faptul că vei scăpa și de micile imperfecţiuni, cum ar fi denivelări sau striuri pe suprafaţa unghiei.

Vei avea mereu unghii lungi. Există femei care își doresc foarte mult să aibă unghii lungi, aranjate și frumoase, însă unghiile lor naturale nu cresc destul de repede și nici forma nu le ajută să fie aspectuoase. În aceste cazuri, protecţia cu gel te ajută să le menţii la lungimea pe care ţi-ai dorit-o întotdeauna. În plus, forma va fi mereu ideală, iar unghiile perfect simetrice.

Oja rezistă mai mult pe unghii. În mod evident, oja de pe unghiile naturale nu rezistă mai mult de trei, patru zile, mai ales dacă ești și gospodină. Ei bine, dacă apelezi la unghiile cu gel, acest lucru nu va mai fi o problemă. Pe acest tip de unghie, oja rezistă mai mult și va avea și un luciu perfect. În plus, dacă te plictisești de aceeași culoare, o poți șterge și o poți înlocui, exact ca și când ar fi unghiile tale naturale.

Beneficiezi de modele variate. Unghiile false îţi permit să dai frâu liber imaginaţiei în ceea ce priveşte decorarea lor: picturi pe unghie, aplicaţii tridimensionale sau piercing-uri.

Ajută la reconstrucția unghiilor naturale. Dacă ți s-a rupt o unghie, nu este nicio problemă. Cu ajutorul acestor materiale, unghia poate fi refăcută în aşa fel încât nu o vei putea deosebi de cele naturale.

Dezavantaje:

Printre dezavantaje însă se numără procedura în sine, necesitatea întreţinerii şi costurile. Cel mai mare dezavantaj este pilirea unghiei, care distruge patul unghiei şi lampa cu ultraviolete.
Pilirea unghiei naturale. Unghia naturală este uşor afectată, din cauza faptului că trebuie pilită pentru ca gelul să aibă aderenţă. Există și voci care susțin că gelul în sine și substanțele folosite la realizarea lui ar ataca unghia. Specialiștii infirmă aceste mituri și susțin că numai pilirea poate afecta unghia.

Procesul de construire este anevoios. Pentru început, unghiile se pilesc, pentru a deveni aspre şi pentru a permite ataşarea gelului. Odată aplicat gelul, trebuie întărit la lampa UV, preţ de câteva minute. Dacă mai vrei și extensii, cosmeticiana trebuie să construiască unghia falsă pe un şablon de hârtie, iar pentru fiecare unghie trebuie din nou reluat procesul de uscare la lampa UV.  După aceea, se dă forma dorită şi se lustruiesc.  Se aplică apoi culoarea, care este de fapt un gel mai fin şi un alt strat de gel transparent pentru luciu. Ambele trebuie să stea pe rând la uscat, sub lampa cu ultraviolete.

Unghiile cu gel au nevoie de întreținere. Unghiile false trebuie întreţinute la 2-3 săptămâni. În caz contrar, diferenţa dintre unghia nou crescută şi gel va arăta complet inestetic.

Unghiile cu gel dau dependență. Puține sunt femeile care mai renunță la unghiile cu gel, odată ce și le-au făcut. Motivul principal ar fi acela că sunt foarte practice, arăta impecabil mult timp şi sunt mai rezistente. În plus, din cauza faptului că patul unghiei este pilit şi deteriorat de la gel, fără manichiura cu gel, unghiile naturale pot arăta pentru o perioadă mai rău decât înainte de procedură.

Sunt destul de costisitoare. Nu în ultimul rând, unghiile cu gel sunt ceva mai scumpe decât o manichiură normală, care presupune doar aranjarea unghiilor naturale.
Sursă foto: Tales About Nails

Sorry, no posts matched your criteria.