Modele de unghii colorate

Încă din cele mai îndepărtate timpuri femeile, şi nu numai ele, ci şi bărbaţii, au acordat o atenţie specială manichiurii. Pigmentarea unghiilor avea rolul de a etala statutul social, şi abia ulterior rolul de înfrumuseţare.

modele unghii colorate

Egiptul Antic trimite prin timp dovezi ale preocupărilor manifestate de faraoni şi oamenii din clasele sociale superioare, pentru aspectul unghiilor. Cunoscuţi ca o civilizaţie extrem de evoluată, aceştia au găsit modalităţi şi tehnici de îngrijire corporală, parte din ele fiind moştenite până în ziua de azi. Aşa cum îşi îngrijeau ca mare interes întregul corp, cum aplicau tehnici de masaj şi îşi tratau corpul cu delicateţe şi respect, tot aşa îşi întreţineau şi unghiile, îngrijindu-le şi vopsindu-le cu henna, extracte din rădăcini de plante şi fierturi de petale de trandafiri. În majoritatea civilizaţiilor lungimea unghiei era etalonul clasei sociale din care proveneau. Cu cât erau mai lungi, cu atât situarea socială era pe un grad mai înalt.

În ziua de astăzi, noi avem privilegiul de a ne folosi de tehnici de îngrijire corporală care au în spate ani întregi de cercetări şi studii, scopul acestora fiind de a se descoperi cele mai bune metode care nu intervin într-un mod agresiv asupra sănătăţii şi care nu ne pun cu nimic în pericol.

Astfel ne putem bucura de evoluţia cosmeticii, având la dispoziţie cele mai variate şi de calitate metode prin care putem atinge perfecţiunea pe foarte multe paliere.

Astfel, capitolul manichiură este extrem de important şi tratat cu mare seriozitate. Manichiura perfectă înseamnă o mână sănătoasă, cu o piele hidratată şi cu unghii îngrijite şi întreţinute.

Pentru ca o femeie din zilele noastre să-şi poată aplica ce fel de model de unghii doreşte, ar trebui ca înaintea acestui proces să se asigure că mâinile ei se bucură de un tratament coplet.

Fie că alege să meargă într-un salon de specialitate, fie că îşi efectuează acasă manichiura, orice femeie ştie că pentru a avea mâini şi unghii sănătoase ar trebui să urmeze anumiţi paşi.

Înainte de a se alege modelul  de unghii, tematic, elegant, nonconformist, simplu sau colorat, se va aplica un proces de îngrijire a mâinii şi unghiilor.

Se va îndepărta lacul existent pe unghie, se vor aplica soluţii de îngrijire, se vor pili unghiile şi se vor îndepărta cuticulele. Se vor aplica creme hidratante şi se va efectua un masaj uşor. Ulterior se va alege ce tip de manicghiură se va executa.

O unghie sănătoasă, puternică şi flexibilă, a suporta orice tim de manichiură. O unghie cu probleme, subţire, exfoliată, îngroşată sau denivelată, va presupune anumite tratamente ce au rolul de a o vindeca şi de a-i ameliora simptomele.

Pentru persoanele care nu sunt foarte mulţumite de unghiile naturale, vin în ajutor tehnicile moderne de aplicare a unghiilor false. Se pot alege aplicaţii totale, din plastic sau se poate opta pentru modelarea pe unghie a unui strat din gel care se va constitui într-o prelungire a unghiei naturale şi este mai puţin agresiv cu baza naturală. Aceste tehnici presupun respectarea anumitei igiene şi vizitele regulate la saloanele de specialitate. Nu este indicată aplicarea unghiilor false acasă, ci se impune ca acest procedeu să fie executat de către persoanele instuite în acest sens.

Noile tendinţe în materie de modele de unghii colorate sunt extrem de permisive. Practic, se poate purta orice tip de model. Simplu, nonconformist, extravagant, colorat, sobru, elegant sau delicat.

Unghiile pot fi pigmntate prin aplicarea lacului colorat şi înveselite şi punctate prin modele desenate direct pe unghie, aplicate cu şabloane sau lipite. Accesoriile destinate aplicării modelelor de manichiură sunt foarte variate. Se poate apela la sclipici, mărgele, cristale, bucăţele de metal, paiete, bucăţi de mătase sau fibră de sticlă, toate având ca scop realizarea unei manichiuri unice şi interesante, fapt destul de uşor de îndeplinit, imaginaţia clientei şi a manichiuristei  ajutând foarte mult  la acest capitol.

Modele de unghii colorate oferă o libertate nelimitată de combinaţii, tonuri şi jocuri. Este poate cel mai ofertant tip de manichiură, care aparent nu are reguli, dar totuşi ar trebui să se bazeze pe câteva noţiuni de combinare a culorilor.

Baza culorilor este reprezentată de culorile primare-roşu, albastru, galben şi de culorile neutre-alb şi negru. Acestea sunt urmate de culorile secundare-oranj, violet, verde,  rezultate prin combinarea culorilor primare, iar în ultima linie sunt culorile terţiare rezultate prin amestecul dintre două culori secundare. Printre culorile derivate se încadrează maro, roz şi gri.

Ca şi conotaţie vizuală, culorile calde sunt galben, oranj, roşu, violet, iar printre cele reci se regăsesc bleu, kaki, indigo, verde, albastru.

Roşul ales pentru manichiură demonstrează că persoana care a optat pentru el are o fire puternică, este uşor irascibilă, dominantă şi stăpână pe sine. Galbenul denotă nobleţe, vitalitate, încărcare energetică pozitivă şi mult optimism. Cele care înclină spre albastru, sunt firi perfecţioniste şi extrem de calculate. Verdele ne vorbeşte despre orgoliu şi multă trufie, iar violetul induce ideea de rafinament. Cele care aleg portocaliul transmit poftă de viaţă şi multă căldură. Rozul este ales de către cele care vor să demonstreze eleganţă şi tinereţe, culoarea maro demonstrează stabilitatea, iar griul denotă nelinişti, însă este tonul care cadrează foarte bine cu oricare altă culoare.

Pornind de la aceste indicii pe care le furnizează fiecare culoare în parte, fiecare va alege ce fel de model de unghii colorate o va reprezenta cel mai bine înttr-un anumit moment şi context.

Modele de unghii colorate inspiră multă libertate şi permit jonglarea cu tonurile şi formele. Se potrivesc oricărui anotimp şi eveniment din timpul zilei, mai puţin indicate fiind în cazul ţinutelor elegante de seară.

Una dintre variante este alegerea unei culori diferite pentru fiecare unghie în parte. Este o alegere îndrăzneaţă, iar efectul vizual este spectaculos. Se poate opta pentru pictarea tuturor unghiilor într-o culoare, revenind la întâmplare şi adăugând puncte colorate în contrast,  doar pe câteva unghii. În loc de puncte se pot desena stele, semicercuri, forme geometrice, fiecare în parte în altă culoare.

Foarte interesant este modelul de manichiură colorată gen picătură aruncată. Formele neregulate ale picăturii de culoare şi tonul ales în contrast cu baza aplicată unghiei realizeată împreună un tablou foarte vesel şi liber.

Modele de unghii colorate permit jocul cu cele mai variate tonuri. Astfel se poate aplica o manichiură în care sunt amestecate la întâmplare culorile, tot aşa proiectându-se şi pe unghie într-un haos interesant  al culorilor.

Formele geometrice tind să fie în tendinţe şi anul acesta. Alegerea unei forme geometrice pentru fiecare unghie şi a unei culori diferite, va realiza o manichiură extrem de interesantă.

Se poate opta doar pentru două culori, aplicate în mod egal pe fiecare unghie în parte, realizându-se mici puncte distincte prin alternanţă. Pe fondul aplicat cu una dintre culori,  se vor adăuga puncte folosind cealată culoare.

Modele de unghii colorate şerpuitoare sunt de efect şi permit jocuri de culoare. Se va aplica aceeaşi bază tuturor unghiilor, revenind şi aplicând dungi şerpuite în culori diferite.

Unghiile colorate în stil şah au fost şi vor fi apreciate de multe dintre femei. Doar că se pot realiza mult mai îndrăzneţ, renunţând la jocul alb-negru şi realizând o ordonare perfectă de pătrăţele în cele mai diferite culori.

Experţii în domeniu susţin îndrăzneala şi curajul în materie de modele de unghii colorate, îndemnând la alegerea celor mai variate tonuri şi culori. Aplicarea unui model colorat presupune multă îndemânare. Din acest motiv, accesoriile specifice vin în ajutorul fiecăruia, folosirea unui şablon sau a unor abţibilduri uşurând munca şi crescând calitatea rezultatului final.

Alegând aplicarea pe unghii a unora dintre cele mai variate modele, pornind de la flori, figuri geometrice, personaje din desene animate, animale şi până la unele dintre cele mai sofisticate peisaje, permite folosirea culorilor şi îmbinarea acestora în cele mai impresionante moduri.

Modele de unghii colorate sunt foarte îndrăgite în special de fetele tinere, însă cadrează foarte bine şi unei femei mature, atâta timp cât manichiura se potriveşte contextului vestimentar şi momentului.

Este o manichiură veselă şi plăcută, care inspiră multă poftă de viaţă şi optimism.

Indiferent de tipul de manichiură ales, unghiile presupun o îngrijire atentă, astfel încât sănătatea unghiei să nu fie pusă în pericol şi întreaga mână să aibă  un aspect curat şi îngrijit. Pentru aplicarea unui model de manichiură se vor alege doar produse de calitate şi se vor folosi corespunzător, respectându-se temenele de valabilitate.

Modele de unghii colorate sunt infinite, important fiind faptul ca fiecare să se lase purtată de propria imaginaţie şi să dea naştere astfel unei manichiuri bogate din punct de vedere cromatic şi extrem de originală.

Fie că se va aplica pe unghia naturală, fie că va avea ca suport o bază artificială, manichiura colorată va fi de efect, atâta timp cât este bine aplicată şi întreţinută corect.

 

Sorry, no posts matched your criteria.