Secrete pentru întreținerea manichiurii cu ojă semipermanentă

Manichiura reprezintă cartea de vizită a oricărei femei, așa că mai mult ca sigur fiecare se preocupă ca unghiile sale să arate impecabil.

manichiura-cu-oja-permanenta

Pentru femeile care nu au un job, întreținerea manichiurii se face ușor, indiferent de modalitatea aleasă, fie oja obișnuită, fie gelul sau oja semipermanentă. Femeile cu un program de lucru fix nu beneficiază de timp pentru a ajunge des în salonul de cosmetică, așa că pentru ele una dintre variantele cele mai bune este realizarea manichiurii cu ojă semipermanentă. Durata manichiurii este mult mai mare decât în cazul ojei obișnuite, iar unghiile vor arăta impecabil întotdeauna.

Întreținerea manichiurii cu ojă semipermanentă nu se face greu, fiind nevoie să se ajungă într-un salon de cosmetică în vederea parcurgerii corecte a tuturor pașilor.

Iată mai jos câteva tips-uri de întreținere pentru manichiura cu ojă semipermanentă:

  1. Mergi la salon!

Nu te lăsa pe mâna unor persoane care pretind să facă acest lucru întrucât s-ar putea ca stratul de ojă de pe unghie să nu reziste. La salon vei afla că nu neapărat calitatea ojei este foarte importantă, ci mai degrabă pașii care trebuiesc urmați cu atenție, necesari pentru întreținere. De aceea, fie că vei alege o ojă semipermanentă ieftină, fie una scumpă, rezultatele vor fi aceleași dacă aplicarea acesteia se face de persoane care cunosc modul de lucru și respectă cu multă atenție fiecare pas. În plus, la salon vei fi sigură că produsele cu care se lucrează sunt corect igienizate, astfel că nu există niciun risc de transmitere a infecțiilor.

  1. Fii atentă la pașii ce trebuiesc urmați!

Întreținerea ojei semipermanente presupune respectarea unor pași simpli. Pe parcurs, îți vei da seama și vei reține fiecare operațiune de lucru, astfel încât să te poți asigura că totul este corect făcut. De aceea, este bine să reții că la întreținerea ojei semipermanente se va îndepărta stratul de ojă vechi și se va curăța cu multă atenție unghia, așa încât să fie perfect curată. De asemenea, pe unghia perfect curată se va aplica o bază, ce va fi lăsată să se usuce bine. Stratul de ojă semipermanentă de la cupio se va aplica imediat după bază, unghiile fiind introduse pe rând în lampa UV pentru uscare. La final, după ce oja a fost aplicată și uscată se vor „sigila” cu finish, fiind lăsat să se usuce.

  1. Întreținere la două săptămâni

Cu siguranță, nu ai mult timp la dispoziție pentru a-l petrece în saloanele de cosmetică, însă mai mult ca sigur îți dorești să arăți impecabil. De aceea, la două săptămâni ar trebui să îți faci timp și să ajungi la salonul de cosmetică pentru întreținerea manichiurii. Oja semipermanentă trebuie refăcută la acest interval, așa încât unghia să nu dea senzația de aspect neîngrijit. Ținând cont de cererea mare ar fi bine ca după fiecare întreținere să programezi următoarea vizită la salonul de cosmetică.

  1. Alege nuanțele care îți plac!

La întreținerea ojei semipermanente vei avea ocazia să alegi o altă culoare a unghiilor. În funcție de evenimentul la care urmează să participi ai putea alege o culoare mai puternică, asortată cu ținuta pe care o porți. De asemenea, pentru ținutele casual, se potrivește oja semipermanentă în nuanțe neutre, așa că nu trebuie să exagerați și să alegeți nuanțe mult prea puternice. Nu trebuie să uităm nici de culoarea roșie care este de nelipsit atunci când ne gândim la refacerea manichiurii.

Indiferent cum, oja semipermanentă este foarte rezistentă, așa că nu trebuie să îi acorzi o atenție specială pentru a beneficia de o manichiură perfectă. Ea rezistă aproape tot atât timp precum rezistă gelul, fiind însă o variantă mai sănătoasă pentru unghii.

pixabay.com


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*