Extractul de melc pentru piele – un trend în frumusețe

Până nu demult, ideea de a folosi extract de melc în regimul de îngrijire a pielii părea inacceptabilă. Dar iată că s-au efectuat zeci de studii care arată că extractul de melc Helix aspersa Müller sau Cryptomphalus aspersa oferă pielii o multitudine de beneficii, motiv pentru care extractul de melc este în prezent ingredientul de bază al multor produse de îngrijire a pielii, cum ar fi creme, loțiuni tonice, măști faciale, șampoane și loțiuni de corp.

Care sunt beneficiile extractului de melc pentru piele?

Extractul de melc a început să fie folosit cu câteva secole în urmă, după ce a avut loc primul studiu privind beneficiile extractului de melc pentru piele în anul 1980. Se pare că la o fermă de melci din Chile, crescătorii au observat că pielea se vindecă și se regenerează mai repede atunci când se află în contact cu melcii, iar această observație a dat naștere studiilor de cercetare.

Folosirea extractului de melc este o tendință ascendentă în Asia, în special în Coreea de Sud, unde multe produse sunt formulate pe bază de extract de melc. Totuși, nu trebuie să ajungeți în Coreea de Sud pentru a intra în posesia unui astfel de produs miraculos. Ultra Retinol Complex vă pune la dispoziție o gamă completă de produse de îngrijire a corpului și tenului care au în compoziție extract de melc. Puteți să introduceți în rutina de îngrijire crema hidratanată antirid cu extract de melc Ultra Retinol Complex sau crema de corp hidratantă cu extract de melc, care hidratează și hrănește pielea.

Deși multor persoane li se poate părea ciudat ca un astfel de ingredient să fie introdus într-un produs de îngrijire a pielii, mucusul melcului conține de fapt o multitudine de ingrediente benefice pentru piele, cum ar fi antioxidanți, compuși antibiotici, alantoină, colagen, elastină și diverse vitamine, inclusiv vitaminele D și E. Vorbim practic despre ingrediente 100% naturale și foarte nutritive.

Pe de o parte, extractul de melc contribuie la vindecarea și calmarea pielii, iar pe de altă parte, previne îmbătrânirea prematură a pielii și ajută în procedurile de depigmentare.

Ce spun studiile de cercetare despre extractul de melc?

Spuneam în rândurile anterioare că s-au efectuat mai multe studii și teste clinice pentru a observa cât de benefic este extractul de melc pentru oameni. Prima data s-a efectuat un test clinic pentru a examina eficacitatea extractului de melc pe arsuri și pe răni deschise la nivelul feței. Aplicarea unei creme care conține extract de melc, de două ori pe zi, a avut ca rezultat o regenerare mai rapidă a pielii, a prevenit pierderea umidității din piele și a ameliorat considerabil durerile simțite de participanții la test. Cercetările arată că extractul de melc are capacitatea de a determina celulele pielii să se dividă și, prin urmare, pielea reușește să se vindece mai repede.

De asemenea, extractul de melc pare să aibă efecte considerabile împotriva îmbătrânirii. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea își pierde elasticitatea. La rândul lor, razele UV ale soarelui deteriorează pielea, ceea ce accelerează procesul de îmbătrânire, cauzează apariția ridurilor, usucă pielea, o decolorează  și o face să își piardă din elasticitate. Studiile arată că extractul de melc îmbunătățește textura și culoarea pielii, păstrând totodată umiditatea în piele, cu condiția ca produsele pe bază de extract de melc să fie aplicate de două ori pe zi.

În continuare, se efectuează zeci de studii despre modul în care acționează extractul de melc și cât de bine intră în piele, iar cercetătorii consideră că rezultatele vor fi promițătoare.

 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*