Cum să obții o manichiură impecabilă cu ojă semipermanentă?

Unghiile perfecte sunt pentru fiecare femeie un vis frumos. În diverse nuanțe, de la roșu intens și până la culori deschise, unghiile trebuie să fie atent îngrijite, indiferent de ocazie. Cu ajutorul unor produse de calitate, a unei oje de la Procosmetic, mai mult ca sigur vei reuși să ai o manichiură impecabilă, pe care să o privești cu mare drag.

Oja obișnuită este cea mai cunoscută, fiind aplicată pe unghii de foarte multe femei. Cu toate acestea, nu este atât de rezistentă precum oja semipermanentă, care cu toate că se aplică puțin mai greu, rezistă mult mai mult. Astfel, nu te vei afla în situații mai puțin plăcute, să observi în timpul unei petreceri sau eveniment obișnuit că oja de pe unghii a „sărit” pur și simplu. De asemenea, femeile care se află în lipsă de timp pentru refacerea manichiurii la un anumit interval vor avea în vedere o astfel de opțiune, fiind mult mai sigură și mai ales foarte frumoasă.

Atunci când vorbim despre unghii îngrijite mai mult ca sigur avem în minte imaginea unghiilor cu gel. Dacă vă este familiară manichiura cu gel, oja semipermanentă se aplică cam în același mod, folosindu-se lampa UV.

 Pași pentru aplicarea ojei semipermanente

Pilirea unghiei cu ajutorul unei pile foarte fine, dar și degresarea acesteia reprezintă operațiuni obligatorii. După ce v-ați asigurat că unghia este perfect curată, puteți aplica baza, ce va avea nevoie de uscare. Se va folosi de această dată lampa UV.

Oja semipermanentă se aplică în două straturi, pe rând, fiind de fiecare dată lăsate să se usuce la lampa UV.

Pentru o manichiură perfectă este nevoie de multă atenție, astfel încât să nu depășiți forma unghiei. La final, unghiile vor fi șterse cu ajutorul unei soluții degresante.

 Trucuri de care să ții cont pentru aplicarea ojei semipermanente și obținerea unor unghii frumoase

Este foarte bine să ai în vedere modul în care vei aplica baza. Ținând cont că aceasta este incoloră, este posibil să apară anumite probleme pe care să nu le observi decât abia după uscare. De aceea, aplicați pe rând pe fiecare unghie câte un strat subțire al bazei și mai apoi uscați pe rând unghiile la lampa UV. Atunci când baza nu s-a aplicat corect puteți proceda la pilirea acesteia și aplicarea unui alt strat subțire.

Deși poate veți avea tendința să aplicați straturi mai groase, acest lucru nu este posibil. Este indicat să aplicați straturi subțiri, durata de viață a manichiurii fiind destul de mare, comparativ cu oja obișnuită.

Uscarea la lampă a ojei semipermanente se va face cu multă atenție. Aceasta trebuie aplicată pe rând, pe fiecare unghie și mai apoi se va trece la uscarea sa la lampă, astfel încât să se evite scurgerile și efectele nedorite.

Și cum manichiura frumoasă nu înseamnă întotdeauna numai modelul clasic, ci mai este nevoie de anumite aplicații sau desene, trebuie să ai în vedere și acest lucru. De exemplu, pentru aplicarea unei ștampile va fi nevoie de degresarea unghiei și mai apoi de aplicarea modelului. Și pentru o astfel de operațiune va fi nevoie de folosirea lămpii pentru uscare.

Atunci când ești mai talentată poți realiza anumite desene direct pe unghie. Cu ajutorul unui ac subțire poți adapta orice punctuleț, poți forma cercuri, floricele sau linii, toate acestea oferind un efect cu totul deosebit unghiilor tale.

La final, unghia va fi degresată bine, astfel încât să capete un aspect cât mai plăcut.

Aplicarea ojei semipermanente se face mult mai ușor decât în cazul unghiilor cu gel. În circa 60 de minute unghiile tale vor avea un aspect foarte plăcut.

Foto: https://pixabay.com/ro/m%C3%A2n%C4%83-margaret%C4%83-floare-deget-302802/

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*